Over Ivo

Omdat

...het moet

Creativiteit is dwangmatig. Het hoeft niet altijd artistiek of met materie, het kan ook 100% tussen de oren zitten. Daar begint immers creativiteit, in het hoofd. Daar ontstaat door twijfel, wens, mooie onvrede en uitdaging ‘het nieuwe’, de creatie. 

Ook als er niets artistieks, of een ambacht aan wordt toegevoegd, bestaat er creativiteit, Maar ja, die blijft dan voorbehouden aan het hoofd waarin het plaatsvindt. 

Erover praten met iemand?

Vaak begrijpt niemand er dan iets van. Dan lopen zender en ontvanger in tijd en begrip al snel uit de pas. Wat voor de zender klinkklaar is, blijkt voor de ontvanger dan totale bullshit. Tja, die ontvanger is nog niet zover en heeft tijd nodig.

Overdracht van een creatie tussen meerder zielen heeft dus een medium nodig, waarin de zender de creatie vastlegt. Ontvangers kunnen dan in alle rust, tijd en herhaling ontvangen. Het medium kan onder meer een mooie tekst, muziek, een gebouw of beeld, een klap in het gezicht of een theaterstuk zijn.

Voor mij wordt creativiteit een medium als ik het voorzie van beweging, verf, ritme, liefde, emotie, dans, veel rood, expressie, doek, gereedschap, professioneel ongeduld en heel veel ‘geluk’. Geluk dat ik het kan en mag. Beter gezegd, omdat ik het moet! Het is dus een soort creatiedwang.

Naast een carrière in de toegepaste creatie van beeld en communicatie heb ik, door de jaren heen, veel en in periodes geschilderd. Deze tijd tussen deze periodes van intensief schilderen, blijkt steeds weer een bron van vooruitgang zonder daadwerkelijke productie van creaties. Groeien zonder oefenen, hoe mooi is dat! 

Momenteel ben ik weer heerlijk aan het communiceren met mijn schilderijen. Wie wil luisteren heeft daar de tijd voor. Na het drogen zijn ze nog lang te beleven. De schilderijen vertellen het jou. Geen haast.

In veel van mijn werk wil ik kijkers zelf onderdeel laten zijn van de inhoud. De ervaringen, wensen of emoties van de kijker kleuren de inhoud van het schilderij. Vaak zijn die kleuren dan wel rood.

Wat zie, hoor, voel of beleef jij?

O ja, Ik ben Ivo Dekkers. 

(Als ik eruit ben wat meer info over mij, bijdraagt aan de schilderijen, ga ik het je hier vertellen. Tot dat moment, geniet alsjeblieft van mijn schilderijen ..en dans er een beetje in mee.)